Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid

bestuurderONDERNEMEN IS RISICO'S DURVEN NEMEN

Een contract sluiten, uitstel van betaling toestaan, investeren, een huurcontract vernieuwen: al deze handelingen zijn dageliljkse kost voor bedrijfsleider van een KMO.Veel beleidsdaden spelen zich af in een complexe wettelijke context, denk maar aan het vennootschapsrecht, het boekhoudrecht of het fiscaal en sociaal recht. Bedrijfsleider of bestuurder zijn is dan ook geen mandaat zonder risico.

Vergissingen, nalatigheden, onjuiste verklaringen,... bij de minste beleidsfout kan een bedrijfsleider persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, waardoor zelf zijn privévermogen in gevaar komt.

Tot 5 jaar na de feiten kan u als bedrijfsleider geconfronteerd worden met een rechtszaak. Aandeelhouders (of ze nu de meerderheid hebben of niet), derden, personeelsleden, een openbare schuldeiser (RSZ), een privéschuldeiser (een leverencier) of zelfs een concurrent, allemaal kunnen ze u voor de rechtbank dagen. En elke rechtszaak kost geld. Kosten voor uw advocaat maar ook voor allerlei deskundigen om u optimaal te verdedigen. En als u aansprakelijk bent, moet u ook nog eens opdraaien voor de schadevergoeding die het vonnis u oplegt. U mag bovendien niet uit het oog verliezen dat zelfs u persoonlijk vermogen kan aangesproken worden.

Kortom: ondernemen vereist risico's nemen. Verzeker u als bedrijfsleider of bestuurder dus optimaal om u te beschermen tegen de mogelijk zeer zware financiële gevolgen met een bestuurdersaansparkelijkheidverzekering of D&O verzekering (= Directors and Officers).

 

Een offerte vragen Een vraag stellen

 

Enkel uw belang telt

Wij verzorgen voor u zowel verzekerings- als bankzaken waarbij wij enkel geleid worden door uw belang. Hetzelfde geldt voor onze immo diensten. Lees meer...

Contact

Massemsesteenweg 267
9230 Wetteren-Massemen

Telefoon: 09 369 10 69
Fax: 09 369 61 30

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

 

Ons kantoor is open:

 • maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag  
  09u00 - 12u00 en 16u00 - 18u00
 • woensdag 09u00 - 12u00
  (namiddag op afspraak)
 • zaterdag 
  09u00 - 12u00 (in juli - augustus gesloten)
 • op afspraak
 • OPGELET! ENKEL OP AFSPRAAK VANAF 28/10/20
 • Gesloten op donderdagnamiddag 24/12, 31/12, vrijdag 25/12, 01/01  en zaterdag 26/12, 02/01