Vastgoed diensten

Verkopen, verhuren, kopen en huren

Zakenkantoor De Vreese behartigt uw belangen.

Te koop verkocht

Een offerte vragen Een vraag stellen

 

Uw woning verkopen

Wij helpen u op het juiste moment de juiste beslissing te nemen bij de verkoop van uw woning.

Onze dienstverlening bestaat uit:

 • Waardebepaling:
  Alles begint bij een juiste waardebepaling. Hieraan hechten wij veel belang omdat u, bij een realistische marktwaarde, de beste prijs krijgt voor uw eigendom. We komen vrijblijvend bij u langs om de waarde te bepalen. We houden daarbij rekening met de ligging, de afwerking en de bouwkundige staat. In overleg met u stellen we dan een reële vraagprijs vast. Daarnaast verrichten wij een juridisch onderzoek naar ondermeer: aankoopakte of akte van verkrijging de kadastrale legger en plan de stedenbouwkundige inlichtingen of uittreksel Informatie dienst milieu bodemattesten erfdienstbaarheden en eventuele overige rechten en plichten…. huurovereenkomsten indien aanwezig een basisakte indien het gaat over een appartement Wij leggen, in overleg met u, contacten voor de verplichte keuringrapporten voor elektriciteit, energieprestatie en indien aanwezig, het conformiteitattest voor de stookolietank.
 • De verkoopstrategie:
  Wij vinden het belangrijk uw woning op de beste manier te promoten bij kandidaat kopers en geïnteresseerden. Daarom publiceren we op nationale websites, zoals Immoweb, Hebbes, Vlan, Vitrine, … maar ook in de geschreven pers. Deze publicaties zijn zowel als ook nationaal. Uw woning wordt op onze eigen website en in onze étalage aangeboden. Daarnaast beschikken wij over een database met kandidaat zoekers, die wij uw woning onder de aandacht brengen. Verder wordt u regelmatig geïnformeerd over het verloop van de verkoop van uw eigendom en wordt dit verloop op geregelde tijdstippen met u besproken.
 • De bezichtigingen:
  Afspraken voor bezichtigingen worden steeds in overleg met u gemaakt. Er is altijd iemand van ons aanwezig om de kandidaat kopers op een correcte manier te begeleiden. Hierbij is het belangrijk dat alle positieve punten onder de aandacht van de geïnteresseerden worden gebracht maar ook eventuele gebreken worden op een juiste wijze besproken, zodat u aan uw meldingsplicht voldoet. Alle kandidaat kopers krijgen van ons een uitgebreide brochure.
 • Professioneel onderhandelen:
  Wanneer er een koper is gevonden, onderhandelen wij namens u met de koper. Het hele proces, vanaf het eerste bod tot en met de uiteindelijke overeenstemming, wordt gevoerd in nauw overleg met u.
 • Proficiat: uw woning is verkocht:
  Eens de woning verkocht zijn er nog enkele zaken die geregeld dienen te worden. Wij begeleiden u bij huuropzeg, overdracht van nutsvoorzieningen en andere zaken.
 • Ten slotte….
  Begeleiding bij de notaris: Voor de authentieke akte wordt verleden, krijgt u een ontwerp van de notaris. Mocht u hierover vragen op opmerkingen hebben dan kan u steeds bij ons terecht. Wij verduidelijken graag de definitieve akte. Tevens zijn wij aanwezig bij de notaris wanneer de akte wordt verleden.
 • Toch nog vragen achteraf?
  Wij staan graag tot uw dienst. Wil u geheel vrijblijvend weten hoe wij ook u kunnen begeleiden met uw woning te verkopen, neem dan contact met ons op of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw woning verhuren

Met zo min mogelijk zorgen en maximaal rendement uw vastgoed verhuren. Een eigendom verhuren, doet u best niet onbezonnen. Er komt heel wat meer bij kijken dan u zou verwachten.

Wij bieden u een volledige service aan, waarbij u een minimum aan inspanningen moet leveren om een goede huurder voor uw pand te vinden. Indien u ons belast met een bemiddelingsopdracht, houdt dit een overeenkomst in waarbij wij op zoek gaan naar een gepaste huurder en dit aan de afgesproken voorwaarden. Deze opdracht houdt heel wat in: Samenstellen van het dossier: In de eerste plaats zullen wij een aantal praktische gegevens verzamelen, die voor de huurder belangrijk zijn (o.a. een inschatting van gas – en elektriciteitsverbruik). Als het om een appartement gaat is het ook noodzakelijk dat we over een reglement van inwendige orde beschikken en over de gegevens van de syndicus. Verder begeleiden wij u bij het opvragen van verplichte keuringsattesten, zoals de elektriciteitskeuring en het energieprestatiecertificaat. We meten ook de woning op en maken een uitgebreide fotoreportage. De verhuurstrategie: Net als bij de verkoop zullen we, naast verzorgde publicaties op internet, de nadruk leggen op lokale weekbladen. De bezichtigingen: Bezichtigingen worden steeds door ons begeleid en afspraken hiervoor worden in overleg met u gemaakt. Eens een gepaste huurder is gevonden en er een akkoord wordt gesloten, start de administratieve afwerking van het dossier. Administratieve afwerking: Dit houdt ondermeer in: het opstellen van een rechtsgeldige huurovereenkomst het plaatsen van de huurwaarborg het opvragen van brandverzekering van de huurder indien u dat wenst kunnen wij ook gedetailleerde plaatsbeschrijving opstellen registratie van het huurcontract en de plaatsbeschrijving Om het dossier af te ronden begeleiden wij u ook bij het overhandigen van de sleutels, opnemen van de meterstanden en het overdragen van abonnementen op nutsvoorzieningen. Het is de bedoeling dat u na onze tussenkomst verder handelt met de huurder. Het spreekt vanzelf dat U steeds vrijblijvend bij ons terecht kan voor advies en bijstand. Wenst u meer informatie over de verhuur van uw eigendom, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en vraag de volledige verhuur infobrochure aan. Naast verkoop en verhuur van uw eigendom bieden wij u nog tal van andere diensten aan.

Diverse andere diensten

 • Schatting van vastgoed

 • Aankoopbegeleiding

 • Patrimoniumbeheer

Dit is de meest gevraagde extra service, die in diverse omstandigheden wordt gevraagd. Onder meer bij erfenis, schenking, verdeling,…. U krijgt van ons een uitgebreid verslag, waarbij de waarde van uw eigendom wordt bepaald door het type, de ligging, het volume, de bouwkundige staat, de afwerking, het onderhoud en nog tal van andere aspecten. Daarnaast wordt de bekomen waarde vergeleken met werkelijke verkoopprijzen van vergelijkbare eigendommen

Wij kunnen u, als koper, een volledige aankoopbegeleiding geven. Het is immers niet altijd vanzelfsprekend een woning te beoordelen naar zijn bouwkundige staat, of de inpakt van geldende plannen en verordeningen in te schatten en te weten of de gevraagde verkoopprijs correct is. Wij kunnen zelfs voor u deze aankoopprijs onderhandelen.

Het kan af en toe eens bijzonder verhelderend zijn om uw vastgoedportefeuille, niet enkel te beoordelen naar zijn waarde, maar ook eens te kijken naar zijn samenstelling, opbrengst enz. Vastgoed evolueert constant en het zou kunnen dat u een mooie kans op het realiseren van meerwaarde laat liggen.

Interessante links:

  • Belgisch Instituut voor vastgoedmakelaars
  • Notaris
  • Premiezoeker
  • Indexcijfers
  • Berekening huurindexatie
  • Federale overheidsdienst justitie Vlaanderen
  • Geo-loketten
  • Vlaanderen Premies en advies

Vastgoed expertise

Een jarenlange ervaring
Sinds ettelijke jaren stellen we onze expertise in de vastgoedsector ten dienste van onze klanten.

We zijn officieel als vastgoedmakelaar erkend onder nr.  

Raadpleeg onze lijst woningen te koop - woningen te huur 

brocomnl

Enkel uw belang telt

Wij verzorgen voor u zowel verzekerings- als bankzaken waarbij wij enkel geleid worden door uw belang. Hetzelfde geldt voor onze immo diensten. Lees meer...

Contact

Massemsesteenweg 267
9230 Wetteren-Massemen

Telefoon: 09 369 10 69
Fax: 09 369 61 30

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

 

Ons kantoor is open:

 • maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag  
  09u00 - 12u00 en 16u00 - 18u00
 • woensdag 09u00 - 12u00
  (namiddag op afspraak)
 • zaterdag 
  09u00 - 12u00 (in juli - augustus gesloten)
 • op afspraak
 • OPGELET! ENKEL OP AFSPRAAK VANAF 28/10/20
 • Gesloten op donderdagnamiddag 24/12, 31/12, vrijdag 25/12, 01/01  en zaterdag 26/12, 02/01